KOREANSK HUDPLEIE

Paris er ikke lenger makeupens metropol, nå snur verden seg til Sør-Korea. Koreanske kvinners hudpleierutiner er for store deler av den vestlige verden en overvokst jungel av produkter og steg. Her gir vi deg en kort innføring i hvordan koreansk hudpleie skiller seg ut fra det du i dag kjenner til.

Til forskjell fra de produktene du i dag kjenner er ikke høy pris like forbundet med høy kvalitet når det kommer til koreansk hudpleie og makeup. Her kan du finne søte innpakninger som skjuler gode produkter av høy kvalitet, til en rimelig pris.

Ingrediensutvalget er ofte eksotisk, mer spennende og mer innovativt enn vi er vant til. Du finner blant annet snegleslim, gull, biegift og geitemelk i koreanske produkter. Det er større fokus på hvordan huden ser ut etter behandling med produktene, heller enn at ingrediensene er ”trendy”.

Det sørkoreanske skjønnhetsidealet bygger på at alt starter med en plettfri hud. Har du en flott hud trenger du lite til ingenting annet og kan stråle av skjønnhet og friskhet.

For å få ønsket reaksjon fra huden er det viktig at du velger produkter som passer til din hudtype. Velger du feil her kan du ende med liten til ingen reaksjon i det hele tatt.

For å oppnå den plettfrie huden har en god renserutine meget stort fokus. Derfor er det helt vanlig med en 10-stegs renserutine for koreanske kvinner. Denne består som regel av rens, oiljerens, skrubb, toner, essens, ampoule, sheet mask, øyekrem, emulsjon og nattkrem eller sovemaske. Dette kan virke litt avskrekkende på oss her i Norden som kanskje knapt nok holder ved ett renseprodukt og en fuktighetskrem morgen og kveld.

Det er ikke nødvendig med 10 trinn i renserutinen for å få gode resultater. Tre-fire produkter kan holde i massevis. Alt avhenger om hvor god tid du har og hvor godt du klarer å gjennomføre rutinen som du skal. Basisen i en god rutine burde bestå av rens, toner, krem og solkrem.

Tips: Tilføyer du en ansiktsmaske en til to ganger i uken også, så er du på meget god vei mot plettfri hud.