KOREANSK HUDPLEIE – DEN MEST SAMMENSATTE I VERDEN

Koreanske kvinner er de kvinner i verden som stiller de største kravene til sin hudpleie. Med lange tradisjoner for at plettfri hud har vært det største tegnet på skjønnhet, og et motto som handler om å forebygge blant annet aldringstegn og urenheter før det oppstår, er det ikke så vanskelig å se for seg dette.
Koreanerne er heller ikke redde for å prøve nye ingredienser i mer konsentrerte former enn hva vi i vesten er vant til. I kombinasjon med at de må være naturlige for ikke å skade huden, gir det innovative produkter med unike egenskaper.

Med bakgrunn i dette er det ikke vanskelig å se for seg at en hudpleierutine i Sør-Korea fort kan bli ganske lang. En 10-18 steg er ikke uvanlig. Her lister vi kort opp de vanligste stegene:

Oljerens – bli ikke skremt av at denne inneholder olje. Oljen er der for å forebygge urenheter og løser opp sminke og solkrem. Første del i en 2-stegs rensemetode. Beregnet for alle hudtyper.

Skumrens – vannbasert rens som er andre del av 2-stegs rensemetoden. Her fås typer spesielt tilpasset både tørr og fet hud. Fjerner smuss, svette og eventuelle oljerester første del av rensemetoden måtte etterlate.

Eksfoliering – en god skrubb en til to ganger i uken fjerner blant annet døde hudceller slik at huden etterlates myk og fin.

Toner – brukes i etterkant av rens og/eller eksfoliering for enda en lett eksfoliering av huden. Dette gjør huden klar til å ta i mot fuktighet og pleie fra produktene som påføres i de neste stegene.

Serum/essence – et flytende produkt som er laget med ingredienser som hjelper til med å fornye hudcellene og dermed lysne hudtonen. Om kvelden er det fint med et serum som inneholder vitamin C for å motvirke fine linjer og rynker over natten. Dette er tiden da huden får optimale forhold for å ta til seg næringen uten ytre påvirkninger.

Ampoule – en tykkere versjon av serumet som virkelig er laget for å booste huden i form av hydrering eller cellereproduksjon for å minimere synlig pigmentering.

Sheet mask – eller arkmaske som den også gjerne kalles på norsk. En deilig ansiktsmaske i form av et ark (sheet) av gjerne bomull eller bio-cellulose av f.eks. kokosnøtt eller bambus som er dynket i næringsrikt serum som fukter, pleier og tilfører vitaminer. Påføres nyrenset ansikt og las virke i vanligvis opptil 20 minutter.

Øyekrem – huden her er veldig sart og trenger derfor tilpasset behandling. En god øyekrem gjør underverker for motvirkningen av tunge poser og misfarging under øynene.

Emulusion – En meget lett krem som trenger dypere ned i hudlagene for å tilføre fukt på dypet.

Sleeping pack eller nattkrem – Dette produktet er det som bidrar med mest fukt i hele rutinen. Det er en såpass tykk krem at den lager en beskyttende hinne og er derfor nødt til å påføres til slutt da ingen av de andre produktene vil kunne trenge igjennom dette laget. Tilfører øyeblikkelig fuktighet, men også hele natten igjennom.

Solkrem – En veldig lett krem som trenger raskt inn i huden med meget høy faktor er egenskaper som karakteriserer en koreansk solkrem. Beskytter godt mot solens skadelige stråler og hindrer pigmentering som vil gjøre at huden aldres.

BB-cream/CC-cream/BB-cushion – Fuktighetskrem med farge. De koreanske typene kommer i ulike dekningsgrader og konsistenser, så det gjelder å teste litt ulike for å finne sin favoritt. Brukes alene eller som base under foundation eller pudder. I en cushion kommer kremen i puten og påføres lett på ansiktet med forsiktige ”dytte-bevegelser”.