HVILKEN MASKE SKAL JEG VELGE?

Dagens maskeutvalg har eksplodert de siste årene. Vi har stadig blitt mer opptatt av å ta vare på huden, og opplevelsen av å ta en ansiktsmaske er helt unik. Tenn noen lys, trekk en kopp te, fyll badekaret og gjør det lille kvarteret med behandling for ansiktet om til en spastund for hele kroppen.

Men, hvilken maske skal jeg velge og hvorfor? Det er ofte her man stopper litt opp. Derfor er det viktig å vite litt om både hudtilstand og hudtype, og velge etter dette. Under finner du mer informasjon om ulike kategorier av masker, slik at du forhåpentligvis blir litt klokere.

Peel off-masker
En effektiv peel off-maske trekker inn i porene dine, og når du drar den av i sin karakteristiske flak-form følger det med smuss og urenheter fra dypet av hudlagene slik at du blir kvitt kviser og hudormer. Godt egnet til meget uren hud, men de har ofte også gjenfuktende egenskaper slik at enkelte kan passe bra også til noe tørr hud.

Leiremasker
Anbefales oftest for deg med fet eller kombinert hud, da leiren går i dybden og trekker ut oljer og smuss fra porene. Har du en tørrere hudtype er det lurt å begrense bruken av leiremaske til et par ganger i måneden når du ønsker en veldig dyptgående rengjøring for å unngå å tørke huden enda mer ut.

Arkmasker (sheet masks)
Et ark som tilpasses ansiktet beriket med pleiende næringsstoffer eller et serum som tilfører mye fukt og gjerne har en lett lysnende effekt. Dette innebærer at masken frisker opp hudtonen slik at den blir klarere og oppfattes som renere. Du får et friskt og gjenfuktet utseende. Passer perfekt til deg med tørr hud som trenger mye fuktighet.

Eksfolierende masker
De mest vanlige typene her er produkter som inneholder ingredienser som skrubber og peeler huden godt når du masserer og vasker av masken etter at virketiden er over. De fjerner døde hudceller og gjør at det kan føles som om huden har ”skiftet ham”. Det er veldig bra for produksjonen av nye hudceller og blodsirkulasjonen som gjør at huden ser frisk og ung ut.

En annen form er kjemiske masker som er laget for å ha en kjemisk reaksjon når den påføres huden. Det er viktig å være forsiktig med denne typen masker da huden blir veldig følsom etter en slik behandling. De er derfor ikke egnet dersom du har ømfintlig og/eller meget sensitiv hud.

Fuktmasker
I dagens klima og miljø er det viktig å påse at man får tilført nok fuktighet til huden. Med de store temperaturforskjellene vi opplever; innendørs med fyring på vinteren og ute i opptil mange minusgrader eller varmen på sommeren og kontrasten innendørs med kjølig aircondition kan rote med balansen til selv den flotteste hud. Derfor er det viktig å passe på å få renset ut all smuss og forurensning huden samler opp i løpet av dagen, samt tilføre nok fuktighet igjen slik at den kan hente seg raskt inn igjen. Denne typer masker kommer i mange ulike former og konsistenser, derfor er det viktig å prøve seg litt frem slik at du finner den formen og masken som du liker best og som passer ditt behov.

Anti-aldrings masker
Det er aldri for tidlig å starte og forebygge aldringstegn. I vesten har det vært vanlig å angripe problemet når det kommer til syne, mens sørkoreanerne har en plettfri hud som skjønnhetsideal og har derfor satt krav til sine hudpleieprodukter at de skal angripe blant annet aldringstegn lenge før de kommer til syne. Derfor er koreanske produkter å anbefale, spesielt med tanke på å forhindre aldringstegn.

Multimasking
Multimasking er en trend som er blitt veldig populær den siste tiden, og ikke uten grunn. Det er veldig vanlig at man har ulike hudtilstander på ulike deler av ansiktet. For eksempel er en fet t-sone og tørre kinn ikke unormalt, og for å unngå å gjøre saken verre, er det veldig praktisk å legge flere masker samtidig. Da kan du for eksempel ha en dyptrensende leiremaske på hake, nese og panne, mens en fuktgivende kremmaske i kinnene. Begge områdene får da tilpasset behandling – og du sparer halve tiden. Kjapt og effektivt, perfekt for en hektisk hverdag.